Boreus westwoodi

(Hagen, 1866)

Boreus westwoodi patrí do radu Mecoptera (srpice). Vyskytuje sa od zimy do jari. Dáva prednosť horským a podhorským oblastiam. Stretneme ich hlavne v machu pri "päte" stromov, niekedy aj na snehu a to hlavne ak je teplota okolo nuly. Živia sa mŕtvym hmyzom, ale aj rastlinnou potravou - vycuciavajú šťavu z machov.

Samce majú zakrpatené krídla, zakrivené do podoby "háčikov". Samička je bezkrídla. Pária sa na jeseň pričom samček nosí samičku na chrbte niekoľko dní. Samička potom znáša vajíčka, jednotlivo do vrchnej vrstvy pôdy, z ktorých sa potom liahnu larvy. Tie sa vyvíjajú po dobu dvoch rokov a dospelý jedinci žijú až 6 mesiacov.

Please help to make these sites possible and enable further improvements!
Thank you!

Informácie o albume

Najnovšie komentáre

  • Karol Ox 06-Jan-2018 20:18:02 Karol Ox napísal(a) Thank you Darek!:
  • Karol Ox 06-Jan-2018 19:03:24 Karol Ox napísal(a) Ahoj Václav<br /> Áno, mal som to zle. Ďakujem opravené :):

Visitor locations